V. Marx György Emlékverseny
Paks, 2007. augusztus 4-15.
  2007 :: 7. forduló értékelése

Harikrishna az élre tör!

Az indiai a 2. forduló után még egyedül állt az utolsó helyen. Egy montreali versenyrõl érkezve nehezen szokott hozzá az új környezethez. Az 5. fordulóban nyert elõször, azóta nem lehet feltartani. Ma, az eddig vezetõ Korcsnojt múlta felül.

A Balogh-Hou parti érdemben nem tartott sokáig. Csabának könnyen sikerült a visszavágás, már a nyitásban döntõ elõnyre tett szert. A kínai lány megtörni látszik a vereségek súlya alatt.

Érdekes csatát, és Peti elsõ döntetlenjét hozta a paksi nagymesterek küzdelme. Az anyagi elosztás végig furcsa képet mutatott. Világosnak elõször vezére volt három könnyûtiszt ellen, majd két futója sötét bástyája ellen. A végjátékban sötét aktív királyával és bástyájával még a nagy anyagi hátrány ellenére is elérte a remit.

Eremények:
Harikirishna-Korcsnoj 1-0
Balogh-Hou 1-0
Ács-Berkes 1/2

A GM csoport elsõ táblájának rangadóját a paksiak bánatára a kecskeméti nagymester nyerte, Krisztián így már nem érheti el a nagymesteri normához szükséges pontot. A bonyolult szicíliai védelemben õ hibázott utoljára. A másik normára esélyes fiatalunk is megtett mindent a gyõzelemért, hiába, a kínai nagymester pontos védekezéssel elérte a döntetlent. Gábornak így az utolsó fordulóban sötéttel kell nyernie Krisztián ellen.

Nevednichy gyõzelmével megerõsítette helyét az élbolyban, míg Flumbort javított vele, eddigi mérsékelt szereplésén.

Eremények:
Grószpéter-Szabó 1-0
Yu-Papp 1/2
Nevednichy-Smerdon 1-0
Grünberg-Flumbort 0-1
Pataki-Tania 1/2

Vidéki Sándor